Shijet më të këndshme dalin gjithmonë nga furra. Si këto biskota të papërmbajtshme me tre çokollata të freskëta. Një shkrirje shijesh që pak njerëz mund t'i rezistojnë.
Përbërësit:
- 80 gr sheqer kaf
- 80 gr sheger i bardhë
- 100 gr gjalpë i lehtë
- 1 vezë
- 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
- 225 gr miell i thjeshtë
- 140 gr qumësht çokollate, i shkrirë
- 85 gr çokollatë e bardhë, në copa
- 85 gr çokollatë e zakonshme, e prerë në copa
Mënyra e përgatitjes
Përziejini së bashku sheqernat dhe gjalpin, shtoni vezën, ekstraktin e vaniljes, miellin dhe gjysmën e çokollatës së shkrirë me qumësht. Përziejini së bashku përpara se të shtoni copat e çokollatës së bardhë dhe të zakonshme.
Mbulojeni brumin me celefon dhe lëreni të pushojë në frigorifer për 30 minuta.
Ngroheni furrën në 200º C dhe vendosni 2 tepsi për pjekje.
Ndani brumin në 40 pjesë, rrotullojini derisa të formoni toptha. I hidhni direkt në tabaka.
Piqni në tufa për 8-10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë dhe ende e butë në prekje. Ata do të forcohen ndërsa ftohen.
Spërkateni me çokollatën e mbetur të shkrirë me qumësht.