Pse del e bardhë larja e gotave ?

Kjo mund të jetë kryesisht për dy arsye:

Provoni të pastroni gotat me uthull. Nëse ato rimarrin statusin e tyre normal, ka shumë të ngjarë për shkak të rregullimit të gabuar të zbutësit.

Nëse ngjyrimi i bardhë nuk mund të hiqet, kjo do të thotë se ka pasur korrozion të xhamit. Në këtë rast, dëmtimi i kristalit është i përhershëm.

Origjina e këtij ngjyrimi është në përbërjen e kristalit. Përkeqësohet si rezultat i larjeve me temperaturë të lartë dhe detergjentëve në lavastovilje. Ka produkte qelqi mbrojtës që ndihmojnë në reduktimin ose eliminimin e këtij efekti.