Si pastrohet sipërfaqja e jashtme e furrës dhe aksesorët e saj të brendshëm

Për të pastruar pjesën e jashtme të furrës përdorni një leckë të lagur dhe fërkojeni sipërfaqen me lëvizje rrethore. Nëse keni një shkallë të lartë papastërtie ose mbetje të vazhdueshme, mund të shtoni disa pika sapun të lëngshëm në ujë të vakët ose detergjent të butë. Më pas thajeni. zonën me një leckë të thatë për të mbajtur shkëlqimin.

Shmangni përdorimin e pastruesve agresivë ose gërryes, pasi ato mund të gërvishtin ose dëmtojnë shtresën sipërfaqësore duke e bërë atë më të ndjeshme ndaj papastërtive dhe duke shkaktuar shfaqjen e zonave mat.

Nëse furra është inoks, rekomandojmë pastrimin në drejtim të lustrimit dhe tharjes për të shmangur shenjat e ujit. Është veçanërisht e rëndësishme të mos përdorni produkte me përmbajtje klori në këtë lloj sipërfaqesh pasi ato janë gërryese ndaj këtij materiali.

Si të pastroni aksesorët.

Për të pastruar aksesorët e përfshirë në furrë, mund të përdorni ujë me sapun dhe të ngrohtë ose detergjent të butë. Udhëzuesit teleskopik nuk duhet të futen në lavastovilje. Kjo do të bënte që yndyra që e bën rrëshqitjen të zhduket dhe udhëzuesit të lidhen të jenë të padobishme.